501 medlemsmuseer medverkar i årets Museiguide. Nytt i pappersformatet är symbol för barnaktivitet vid de museer som anmält att man har det. Liksom tidigare år finns en artikel om Årets Arbetslivsmuseum 2023 och Årets Arbetsmyra 2023.

Länk till Museiguide 2023 som pdf.

Länk till pressmeddelande

Museiguide som app
Vi har fortfarande en del problem att få ordning på appen. Den är klar för Androidtelefoner men inte för iPhones än. Vi arbetar för fullt för få allt på plats och räknar med att det är klart inom två veckor. Appen heter Museiguide arbetslivsmuseer och finns där appar finns.

Affisch app
Vi har tagit fram en affisch som man kan sätta upp lite varstans för att marknadsföra Museiguide som app. Enkel att ladda ned och skriv ut.
Tips! Plasta in affisch och så kan den lätt sättas upp även utomhus. Länk till affisch.

Beställning 

  • Beställning görs via Turistbyråshopen (Tb-shopen). Inga utskick från ArbetSam.
  • Antal – antal exemplar som menas, inte antal kartonger.
  • Beställ gärna färre exemplar (gäller beställningar över 90 ex) åt gången och sedan beställ en ny omgång när de börjar ta slut. Det är mer kostnadseffektivt (otroligt nog) och risken att exemplar blir liggandes minskar.
  • En sändning med hämtning via utlämningsställe får vara på max 20 kg. Det är ca 90 exemplar. Beställer ni fler blir det en avi per kartong om 20 kg.

 

Två typer av leveranser
1. Direkt till museet
Endast om mottagare finns på plats och museet är öppet vardagar under kontorstid. Om museet är stängt går gods tillbaka till distributör.

2. Utlämningsställe
Gäller alla övriga beställningar; via privatperson alternativt till förening eller museum som inte är bemannat. Anger ni en privat adress, en c/o-adress till privatperson, måste paketet hämtas via utlämningsställe. Ni får ett sms när leverans finns att hämta. Avsändare för sms:et är TBShopen.