Vi har glädjen att meddela att kulturminister Parisa Liljestrand inviger Museidagar 2024!

Datum: 19-20 april
Ort: Örebro/Kumla/Frövi

Vi Museidagar på medlemsmuseet Frövifors Pappersbruksmuseum i Frövi.
Museidagar med årsmöte 2024 innehåller förutom invigningstal, presentation av Årets Arbetslivsmuseum 2024, prisutdelning av Årets Arbetsmyra 2024 även besök på medlemsmuseer i trakterna i och runt om Frövi, Örebro och Kumla. Det blir något av en gastronomisk resa också. Den gemensamma middagen på fredagskvällen är på Karlslunds herrgård med trädgårdar och lunchen på lördagen på Egastronomi Triboliten intill Stenarbetmuseet Yxhult.
Inte mindre än tre medlemsmuseer som blivit utsedda till Årets Arbetslivsmuseum ingår i programmet Museidagar 2024; Frövifors Pappersbruksmuseum (utsedda 2021), Svenska Skoindustrimuseet (utsedda 2017) och så K. A. Almgren sidenväveri & museum som är utsedda till Årets Arbetslivsmuseum 2024.
Övriga medlemsmuseer vi besöker är; Garphyttans industrimuseumPersedelförrådet, Sannahed militär- och friluftsmuseum, Stenarbetarmuseet YxhultÅkerimuseetWadköping och Örebro Medicinhistoriska Museum.

Anmälan – Det går bra att anmäla sig redan idag. Sista anmälningsdag är 25 mars.
Program – Program och praktisk information

Årsmötet
Skrivelser till årsmöte: Kansliet tillhanda senast 31 januari 2024. Skicka till info@arbetsam.com
Nomineringar till styrelse: Skicka nomineringar till info@admin

Bild: Parisa Liljestrand, Kulturminister. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

Väl mött på Museidagar 2024!

Om Museidagar

ArbetSam genomför varje år museidagar för sina medlemmar i anslutning till årsmötet. Det är ett tillfälle för ArbetSam och medlemmar att träffas, inspirera och lära känna varandra, utbyta erfarenheter och vidareutbilda sig. Museidagar är även ett sätt för ArbetSam att tacka medlemmarna för det arbete de gör på sina museer. Museidagarna bygger på samarbete, både med medlemsmuseer och andra aktörer som till exempel ett länsmuseum. Museidagarna genomförs på olika ort varje år för att synliggöra våra medlemmar som finns över hela landet.

Vi önskar besöka och synliggöra så många medlemsmuseer som möjligt de här dagarna. Man får se besöken som introduktioner/smakprov och sedan själv återkomma och göra ett mer fördjupat besök. ArbetSam har glädjande nog väldigt många medlemsmuseer men vilket medför att vi varje år kan nödgas prioritera bort något/några museer att besöka.