Exklusivt för medlemmar i ArbetSam och övriga organisationer i Ideell kulturallians. Har din lokala kulturförening en spännande idé? Kanske vill ni testa nya arbetssätt eller utveckla er befintliga verksamhet? Mellan den 8 februari och 15 mars har ni chans att söka projektstöd från Kulturens Kapillärer – Nyorientering. En satsning från Ideell kulturallians med stöd av Postkodstiftelsen. Syftet är att hjälpa föreningar runt om i landet att återhämta sig efter pandemin, eller ge dem en extra vitamininjektion mitt i lågkonjunktur och åtstramad kulturbudget. Samla ihop föreningen och börja spåna redan idag – du hittar mer information på: https://www.ideellkultur.se/nyorientering

Fakta om stödet Kulturens kapillärer – Nyorientering

Vad?
Kulturens Kapillärer – Nyorientering är en chans för lokala ideella kulturföreningar att söka projektstöd från Ideell kulturallians, med stöd av Postkodstiftelsen. Totalt kommer vi att dela ut 8 miljoner kronor till omkring 200 lokala projekt över hela landet.

Varför?
Syftet är att hjälpa föreningar runt om i landet att testa nya arbetssätt eller utveckla befintlig verksamhet. Kanske behöver man hjälp att återhämta sig efter pandemin, eller bara en extra vitamininjektion till följd av lågkonjunktur och åtstramad kulturbudget. Vår förhoppning är att stödet kan bidra till ett stärkt, levande och kreativt ideellt kulturliv – i hela landet!

Vem?
Vi vill att alla med en idé ska ansöka – oavsett tidigare erfarenhet av bidragssökande. Vårt enda krav är det är en lokal kulturförening som är ansluten till ArbetSam eller till någon av de övriga medlemsföreningar i Ideell kulturallians samt att projektet genomförs någon gång mellan mitten av maj 2023 till 31 mars 2024. Vi stöttar dig längs vägen och hjälper till med spridning och nätverkande.

Här finns en lista över de projekt som beviljades stöd under vår förra utlysning, men se det som inspiration – inte som facit på vad vi söker.

När?
Utlysningen är öppen mellan den 8 februari och 15 mars – håll utkik på www.ideellkultur.se

Illustration: Jennifer Nystedt