Museiguide

På land, i luften och ute på havet – överallt kan man hitta ett annorlunda museum eller uppleva det rörliga kulturarvet. Gårdagens teknik, dofter, ljud, människor och spännande historier. Gemensamt är att de alla kan erbjuda upplevelser för hela familjen!

Om Museiguide

Museiguide ger en lättöverskådlig presentation av arbetslivsmuseer med bild, text, öppettider och kontaktuppgifter. Den finns som app och trycks i pappersformat. I det tryckta formatet finns även artiklar om Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra samt kartor och annonser. För att delta i Museiguide måste man vara medlem i ArbetSam och som medlem väljer man själv om man vill medverka. Är ni intresserade att vara med eller vill veta mer? Hör av er till kansliet.

Exponering Museiguide finns på över 600 arbetslivsmuseer samt i turistbroschyrställ, på turistbyråer och olika mässor. Vi skickar referensexemplar till läns- och centralmuseer, tidskrifter, bibliotek, campingar, hotell, beslutsfattare med flera, med flera. Appen är gratis att ladda ner och tillgänglig där appar finns.

Sagt om Museiguide
“Museiguiden är en mycket fruktsam informationskanal för vår verksamhet!”
“…Vi tycker den är väldigt trevlig och vi har hittat så många trevliga museer i Sverige. Tusen tack för att ni finns….”
“…Den är så lärorik och spännande över hela Sveriges land.”
”Tack för en mycket intressant och uppskattad katalog!”
“Museiguiden öppnar en ny värld för många av våra besökare. Tack!…”