Kalendarium


Museidagar 2024

Läs mer

Kurs: Ta hand om din driftsatta motor

Har ni en körbar motor på ert arbetslivsmuseum? Välkommen på en introduktionskurs till vård och underhåll av driftsatta motorer. Kursen tar upp hur en motor fungerar, med avstamp i grundläggande motorlära. Under dagen tittar vi på V-motorer och Stjärnmotorer, och hur man vårdar dessa på bästa sätt. Vid kurstillfället värvar vi teoretiska pass med praktiska pass i museets verkstad.

Obs! Kursen har ett maxantal på 10 deltagare, så anmäla dig redan idag.

Föredragshållare: Per Björkqvist, Flygtekniker, Flygvapenmuseum

Läs mer

Sjöhistoriskt forum 2024

Läs mer

Söka pengar kurs

Pengar – en viktig del av kulturarvsbevarandet. Med vår Söka pengar-kurs vill vi ge råd och tips kring hur man söker pengar. Vilka vägar och tillvägagångssätt finns att välja? Vad är viktigt att tänka på när ni funderar över projektidéer och vill formulera en ansökan? Hur skriver ni en ansökan till Riksantikvarieämbetet för att ha en chans att få ta del av de medel som finns? Du är välkommen att ta med egna erfarenheter och dela med övriga deltagare.

Föredragshållare: Pelle Filipsson, Arbetslivsintendent för finansieringsfrågor, Arbetets museum

Läs mer

Kurs: Museiskola för arbetslivsmuseer

En tvådagarskurs om lite av varje som är bra att kunna när man är aktiv på ett arbetslivsmuseum: utställningsteknik, marknadsföring, värdskap, pedagogik, samlingar och föremål samt föreningsvård. Du får också möjlighet att nätverka och diskutera de frågor som är relevanta för just ditt arbetslivsmuseum med både olika experter och andra kursdeltagare.

Föreläsare: En lista på kursens programblad som publiceras inom kort

Plats: Museiskolan i Wifstavarfs Bruksmiljö och Museum, Timrå

Läs mer

Fyrforum 2024

Läs mer